Voor de afdeling Bouwzaken heeft de nieuwe manier van werken duidelijk voordelen. Zij hebben niet de bestaande processen gedigitaliseerd, maar zijn echt digitaal gaan werken. Dat is een goede keuze geweest, omdat het werk zo effectiever en efficiƫnter gedaan kan worden. Door de afdeling, maar ook door het waterschap als geheel.

Het DMS ondersteunt de bestaande manier van werken met documenten binnen projecten en projectfases en biedt de nodige flexibiliteit. Geen project is hetzelfde en dat moet het systeem dan ook niet afdwingen. Het documentstructuurplan (DSP) moet de medewerkers de nodige vrijheid bieden. Daar is een goede oplossing voor.

Wanneer een afdeling met honderden documenten werkt, is een systeem met duidelijke overzichten en verschillende zoekmogelijkheden onmisbaar. Ook hierin wordt de afdeling prima ondersteund, al zijn er nog systeemtechnische verbeteringen nodig. Documenten zijn terug te vinden per project, maar ook per klant of locatie. Dat zijn belangrijke voordelen voor de afdeling Bouwzaken.

Kasper Nipius
afdelingshoofd projecten - afdeling bouwzaken

Zorg dat je als gebrui- ker vanaf het eerste moment betrokken bent, accepteer geen moeilijke termen.