Projectleiding

"Waterschap Brabantse Delta wilde digitaal gaan werken. Dat doel was vanaf het begin van het project helder", vertelt extern projectleider Helen Leyte van Perficio Adviseurs. "Alleen de weg erheen nog niet. Gelukkig heeft het managementteam (MT) van waterschap Brabantse Delta tijdens het hele project de vaart erin gehouden door tijdig mee te denken en knopen door te hakken. Dat is erg belangrijk geweest voor het slagen van het project."

Intern projectleider Peter van Rhee beaamt dit: "We konden als dat nodig was altijd aanschuiven bij het MT en de problemen en hun mogelijke oplossingen en consequenties voorleggen, waarna altijd een besluit werd genomen zodat we verder konden. Door de vertraging bij de bouw van het nieuwe centrale kantoor kregen we wat extra tijd die goed van pas kwam doordat de projectscope steeds groter werd."

Steun van het MT

"Ook hadden we het niet gered zonder de flexibiliteit en het enthousiasme van de medewerkers, zelfs als we wat minder goed nieuws hadden. Daarnaast was de inzet van de digidiv'ers een groot succes. Zij speelden als vliegende brigade snel in op alle voorkomende problemen en losten deze, samen met het projectteam, zo snel mogelijk op."

Veel inhuur

Verbeterpunten waren er ook. Peter van Rhee: "Voor het slagen van het project hebben we veel kennis moeten inhuren. Dat is op zich goed, omdat deze medewerkers fris tegen de organisatie aankijken. Belangrijk nadeel is dat ze hun kennis over onze organisatie na afloop weer meenemen."

Project geslaagd

Beiden kijken wel tevreden terug. "Het project is geslaagd. Het projectteam en de organisatie hebben hiervoor beiden heel hard gewerkt! De organisatie is nu volop digitaal aan het werken. Het nieuwe centrale kantoor leent zich hier uitstekend voor, want alle faciliteiten zijn hier aanwezig. Er zijn nog wel restpunten en verbeterpunten, die we in een vervolgproject gaan oplossen."

Helen Leyte
extern projectleider

Snel kunnen schakelen en knopen doorhakken met het MT houdt de energie in zo'n traject hoog.